ММО вчителів української мови та літератури розпочало свою роботу 12 січня 2017 року
Учіться, поки інші сплять; працюйте, поки інші відпочивають; будьте готові, поки інші розслабляються; мрійте, поки інші плачуться (William Dudley Ward). Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову. Ми повинні бути свідомі того, що мовна проблема для нас актуальна і на початку ХХІ століття, і якщо ми не схаменемося, то матимемо дуже невтішну перспективу (Ліна Костенко). І все-таки: в началі було Слово! І все-таки: начальний дух — Любов (Євген Маланюк). Доля нашої мови залежить і від того, як відгукнеться на рідне слово наша душа, як рідне слово бринітиме в цій душі, як воно житиме в ній (Олесь Гончар). Рідна мова дається народові Богом, чужа – людьми, її приносять на вістрі ворожих списів (В.Захарченко). … Українське слово. Ти частка тих, що вже давно померли, їх кров живуща, їх жага нетлінна, безсмертне і величне, як Говерла, багате і дзвінке, як Україна (Д. Луценко). Яке то щастя — мати мову, якою створено «Кобзар»! Оту святу, многовікову — наш найдорожчий Божий дар!(Володимир Квітневий). Ми прийшли в цей світ, щоб допомагати один одному в нашій подорожі по життю (Уїльям Джеймс). Сенс життя не в тому, щоб чекати, коли закінчиться гроза, а в тому, щоб вчитися танцювати під дощем (Vivian Green).

неділю, 14 травня 2017 р.

День матері



     

   










  Яким ніжним, теплим,затишним, надійним і рідним - рідним є слово "МАМА" ! Сьогодні найсвітліше свято для кожного з нас - День матері.
Як би далеко чи близько ми не були, завжди відчуваємо серце матері, бачимо її очі, які недосипали ночей,відчуваємо руки, які пестили нас у дитинстві. Мамина душа завжди поряд  із нами, її молитви  підтримують нас у години радості і печалі.
  Як мало потрібно матері для щастя: щоб ми були здорові, щоб не скупилися на добрі, ніжні слова, щоб цілували матусю не тільки в дні свят, а завжди, коли зустрічаємося з нею.
  Пам'ятайте: скільки б  не було років - 5 чи 50, нам  завжди потрібна мама. І як би не склалася наша доля, материнське серце завжди болить за нами.
  Сини й доньки, цінуйте матерів своїх! Оберігайте їх від злих очей, необдуманих вчинків. Будьте з ними завжди.

  Мамо! Хай буде світлим кожен твій день, кожна хвилина





Немає коментарів:

Дописати коментар