ММО вчителів української мови та літератури розпочало свою роботу 12 січня 2017 року
Учіться, поки інші сплять; працюйте, поки інші відпочивають; будьте готові, поки інші розслабляються; мрійте, поки інші плачуться (William Dudley Ward). Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову. Ми повинні бути свідомі того, що мовна проблема для нас актуальна і на початку ХХІ століття, і якщо ми не схаменемося, то матимемо дуже невтішну перспективу (Ліна Костенко). І все-таки: в началі було Слово! І все-таки: начальний дух — Любов (Євген Маланюк). Доля нашої мови залежить і від того, як відгукнеться на рідне слово наша душа, як рідне слово бринітиме в цій душі, як воно житиме в ній (Олесь Гончар). Рідна мова дається народові Богом, чужа – людьми, її приносять на вістрі ворожих списів (В.Захарченко). … Українське слово. Ти частка тих, що вже давно померли, їх кров живуща, їх жага нетлінна, безсмертне і величне, як Говерла, багате і дзвінке, як Україна (Д. Луценко). Яке то щастя — мати мову, якою створено «Кобзар»! Оту святу, многовікову — наш найдорожчий Божий дар!(Володимир Квітневий). Ми прийшли в цей світ, щоб допомагати один одному в нашій подорожі по життю (Уїльям Джеймс). Сенс життя не в тому, щоб чекати, коли закінчиться гроза, а в тому, щоб вчитися танцювати під дощем (Vivian Green).

понеділок, 11 червня 2018 р.

Заняття в лабораторії «Розмова для душі…»

Заняття в лабораторії «Розмова для душі…»
Керівник  лабораторії -  Нікітченко Л.І., учитель української мови та літератури Новоукраїнської ЗШ І-ІІІ ст. № 8
Дата проведення -  21 червня  2018 р.
Місце проведення - Національний заповідник  «Батьківщина Тараса Шевченка»
Форма проведення – екскурсія
Мета: залучення вчителів до пошукової діяльності, розвиток творчих здібностей, поширення ефективних  форм  роботи.
Тема. Особливості взаємодії учня та вчителя української мови та літератури  в  процесі соціалізації особистості.  Екскурсія як метод підвищення  культурно – професійного рівня учителя.

План
1.  Про особливості взаємодії учня та вчителя української мови та літератури  в  процесі соціалізації особистості.

Яценко Л.В., голова ММО ,
 Нікітченко Л.І., керівник  лабораторії

2.   Про екскурсію як метод підвищення  культурно – професійного рівня учителя з метою забезпечення педагогічного впливу на розвиток соціальної  та духовної зрілості особистості.

                                                               НікітченкоЛ.І., керівник  лабораторії      
 3. Екскурсія до   Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка».
                                                                                                          Члени ММО
 4.    Методичний діалог. Про вплив екскурсій на розвиток соціальної та духовної зрілості особистості.

Члени ММО

5. Практична робота: створення рекламного проекту для навчальних закладів із метою популяризації  Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка».

Члени ММО

     

Робота між засіданнями
1.Підготовка до чергового засідання на тему: «Професійно- особистісний розвиток словесника в умовах роботи в школі. Загальнокультурна та психологічна компетентності».
2. Створення динамічних груп  для роботи над рекламним  проектом  для навчальних закладів з метою популяризації Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка».
3. Опрацювання методичних новинок.

Немає коментарів:

Дописати коментар