ММО вчителів української мови та літератури розпочало свою роботу 12 січня 2017 року
Учіться, поки інші сплять; працюйте, поки інші відпочивають; будьте готові, поки інші розслабляються; мрійте, поки інші плачуться (William Dudley Ward). Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову. Ми повинні бути свідомі того, що мовна проблема для нас актуальна і на початку ХХІ століття, і якщо ми не схаменемося, то матимемо дуже невтішну перспективу (Ліна Костенко). І все-таки: в началі було Слово! І все-таки: начальний дух — Любов (Євген Маланюк). Доля нашої мови залежить і від того, як відгукнеться на рідне слово наша душа, як рідне слово бринітиме в цій душі, як воно житиме в ній (Олесь Гончар). Рідна мова дається народові Богом, чужа – людьми, її приносять на вістрі ворожих списів (В.Захарченко). … Українське слово. Ти частка тих, що вже давно померли, їх кров живуща, їх жага нетлінна, безсмертне і величне, як Говерла, багате і дзвінке, як Україна (Д. Луценко). Яке то щастя — мати мову, якою створено «Кобзар»! Оту святу, многовікову — наш найдорожчий Божий дар!(Володимир Квітневий). Ми прийшли в цей світ, щоб допомагати один одному в нашій подорожі по життю (Уїльям Джеймс). Сенс життя не в тому, щоб чекати, коли закінчиться гроза, а в тому, щоб вчитися танцювати під дощем (Vivian Green).

середу, 28 березня 2018 р.

Методичний семінар з елементами тренінгу « Чому сучасний учитель має бути креативним?»


    
     





У затишній залі Новоукраїнської центральної бібліотеки зібралися творчі, талановиті майстрині філології – учителі української мови і літератури ММО  на заняття лабораторії  «Натхнення». Керівник лабораторії – досвідчений і креативний учитель Новоукраїнської   
ЗШ І-ІІІ ст. № 6 Черненко Валентина Володимирівна провела методичний семінар з елементами тренінгу «Чому сучасний учитель має бути креативним?» та запропонувала колегам створити макет креативного педагога. Різновиди інтерактивних форм роботи, перегляд відеороликів, відеозапису  та музичне вітання від учнів Новоукраїнської  ЗШ І-ІІІ ст. № 6 , «Абетка побажань», самотестування « Чи я креативний учитель» спонукали до роздумів про важливість даної теми.  Слухачі  лабораторії  дійшли висновку, що креативність є необхідною складовою праці вчителя. 
На засіданні з теми «Використання картин-двовзорів на уроках української літератури» перед членами ММО  виступила вчитель Созонівської  ЗШ Кіровоградського району Щербина Світлана Василівна. Методист відділу освіти Бондаренко С.О.  підвела підсумки роботи ММО, вручила вчителям посібники «Літературні диктанти. 5 клас» та побажала подальших успіхів та здобутків.  Голова ММО Яценко Л.В. провела огляд «Майстерня педагогічної діяльності вчителів української мови та літератури ММО. Впровадження досвіду роботи вчителів міста"  та презентувала  посібник  «Літературні диктанти. 6 клас».

  Не вперше  вчителів ММО гостинно зустрічають господарі прекрасного  закладу  нашого міста - Новоукраїнської міської бібліотеки на чолі з директором Черкашиною В.І. 
 Щиро- щиро  вдячні всьому колективу  Новоукраїнської міської бібліотеки за сприяння в проведенні заходу,за теплий прийом, за чудову атмосферу.                                                  































                                               

Немає коментарів:

Дописати коментар